Křehké těsto, šťavnatá náplň a krusta na vrchu koláče Podle toho poznáte správný pie nebo-li koláč s krustou, jak se občas v našich končinách tomuto typu moučníku přezdívá Ač zmínky o podobném moučníku najdeme již ve starém Egyptě či Římě a první přesnější recepty se objevují v latinských textech z Anglie ze 14 století, dnes je tento dezert spojován se zeměmi Severní Ameriky
Připravte si tuto pochoutku i u vás doma Fantazii se meze nekladou Máte chuť na pis s lesním ovocem a křupavou krustou? Nebo ten s náplní z třešní s čokoládou, skořicí a vzorem na krustě? Nebo rádi experimentujete a zkusíte upéct sladký batátovo-dýňový pie s vykrájenými kousky těsta místo krusty? Sbíhají se vám sliny? Pak vsaďte na formu od Emile Henry Kvalitní nádobí je půl úspěchu Barvy forem pak můžete snadno kombinovat a doplňovat například s formičkami ramequin nebo zanechat jednobarevnost To už je jen na vás
O značce:
Francouzská rodinná firma Emile Henry je pojmem mezi všemi, kteří propadli umění pečení a vaření Jejich ručně vyráběné keramické nádobí té nejvyšší kvality dává klasickému obědu novou tvář Výjimečný vzhled, díky kterému nejen pečení, ale i samotné servírování v miskách a formách, bude gurmánským zážitkem přitom přináší od roku 1848
Díky speciální technologii je keramika odolná proti nárazu a poškrábání, takže na ní můžete klidně krájet a používat ostré nástroje Všechny skvosty značky Emile Henry jsou navíc vhodné do myčky na nádobí, mikrovlnné trouby a dokonce i do mrazáku
Recept na nejlepší koláč máme každý jiný, ale pokud jde o to nejlepší nádobí na pečení, u všech znalců to vyhrává Emile Henry